06-40168835
dana@fotovandana.nl

3 tips voor een profielfotoshoot van medewerkers

Voor foto's om trots op te zijn!

3 tips voor een profielfotoshoot van medewerkers

Weergaven: 1

3 tips voor een profielfotoshoot van medewerkers

Na de vakantie is het altijd een goed moment om de profielfoto’s van de medewerkers weer bij te werken en/of op te frissen.

Profielfoto vrolijke vrouw met grijs haar en brilEr zijn misschien weer nieuwe medewerkers begonnen na de zomervakantie, iedereen heeft nog een lekker kleurtje van de zon op z’n gezicht en na de vakantie zitten de meeste medewerkers met nieuwe energie weer op het werk! Ik zeg: een mooi moment om nieuwe profielfoto’s te laten maken!

Waar moet je aan denken als je je profielfoto’s van de medewerkers laat maken?

  1. Welke dag van de week is de beste dag om af te spreken? Vaak zijn de meeste medewerkers op dinsdag of donderdag op kantoor, maar misschien is dat bij jullie juist op maandag. En is het voor de medewerkers die vrij zijn, of thuiswerken ook een goede dag om even op kantoor te komen?
  2. Welke achtergrond past het beste bij de profielfoto’s van de medewerkers van je bedrijf? Er zijn diverse mogelijkheden, even 2 veelvoorkomende uitgelicht:
    1. Een witte of grijze achtergrond. Dit is makkelijk in te passen op de website, geeft rust en eenheid.
    2. Of kies je de werkplek van de persoon in kwestie. Op die manier laat je meteen je bedrijf zien, de medewerker voelt zich sneller ontspannen op de foto en je laat meteen zien wat de functie van de betreffende medewerker is
  3. Wil je een visagiste/styliste inhuren voor de fotoshoot? Zij zorgt ervoor dat de medewerkers er op en top uitzien en dat zie je terug op de foto’s!

Extra optie: beeldbankfotografie

Ik bied altijd als extra optie aan om wat algemene beelden te fotograferen op zo’n dag. Dus foto’s van het kantoor, van het pand, van overlegsituaties, medewerkers aan het werk etc. Het voordeel is dat je iedereen er dan toch ‘fotoproof’ uitziet, ze kennen mij als fotograaf al en dat werkt heel prettig en ontspannen. Je bent dan in 1 keer klaar ben en binnen no-time kan je de website weer updaten!

Kantoor techniek overlegsituatie bij computer

Meer informatie?

Wil je eens sparren met mij wat de mogelijkheden zijn voor jullie bedrijf? Neem dan contact met mij op! Per mail: dana@fotovandana.nl of bel me op 06-40168835

Klik hier voor meer informatie