06-40168835
dana@fotovandana.nl

Blog: Hoe krijg je een mooie profielfoto?

Voor foto's om trots op te zijn!

Weergaven: 10

Waarom een goede profielfoto belangrijk is, heb ik in dit artikel uitgelegd, maar hoe krijg je dan een mooie en goede profielfoto? Je kent het liedje vast nog wel “Als je haar maar goeoeoed zit, dat zit je haar wel oké.”, maar we willen natuurlijk meer bereiken dan een ‘oké’-foto!

Kleding

Het is ook belangrijk dat je kleding aan hebt, waarin je je lekker voelt en dat klopt met je functie (want een joggingbroek zit wel lekker, maar kan echt niet). Doe geen shirt aan met teksten, of opzichtige kleuren, want die pakken de aandacht in de foto en dat is niet de bedoeling van een profielfoto, de aandacht moet naar jóu gaan!

vierkante profielfoto man met zwarte achtergrond, blauwe blouse en spijkerbroek

Jeroen Haring – Expat Housing Services

Als je een profielfoto wilt met een donkere achtergrond, is het mooi als je ook een blouse of colbert aan hebt in een donkere kleur. Wil je een profielfoto met een witte achtergrond, dan is het mooi dat je iets kleurigs aantrekt, maar niet té kleurigs. Denk daarbij aan blauw, grijs, beige, lichtroze… Als je een profielfoto buiten wilt laten maken, stem dan de kleuren van je kleding af met de omgeving. In een park met veel groen, zijn bijvoorbeeld de herfstkleuren erg mooi (beige, okergeel, blauw, bordeaux etc), maar op het strand is blauw een mooie kleur. Het kan per persoon anders zijn, maar meestal pakt het goed uit met deze kleurafwegingen!

Ogen

De blikvangers in de foto zijn je ogen, dus het is belangrijk dat je ogen stralen! Denk positief, voel je goed en heb er zin in (desnoods zin in ná te fotoshoot).

Goede fotograaf

Kleding, haar en het stralen is wat jij er aan kan doen, maar de rest is natuurlijk voor de fotograaf! Die moet ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt, die moet aanvoelen in welke houding je het beste op de foto staat en uiteraard moet die ervoor zorgen dat het technisch goed gaat (goede belichting, scherpe foto, goede compositie etc).

profiel LinkedIn groene achtergrond

Yvette Seen – Seen Advocatuur

Profielfotoshoot

Een profielfotoshoot kost  € 125 excl. BTW per persoon. De fotoshoot duurt circa een half uur en wordt gemaakt met een witte en/of zwarte achtergrond. Bij de profielfotoshoot krijgt je drie digitale foto’s naar keuze, zodat je kan variëren op de diverse social media! De drie digitale foto’s zijn geschikt voor social media. Je kan ook grotere bestanden (HR) of meer foto’s, of fotoafdrukken bij bestellen.

Je kan je hier aanmelden, of stuur een mailtje naar dana@fotovandana.nl.

Bedrijf

Ik kom ook graag op het bedrijf voor een profielfotoshoot voor meerdere personen!

meer info over profielfoto shoot medewerkers op bedrijf