06-40168835
dana@fotovandana.nl

Hoe richt je thuis een werkplek in?

Voor foto's om trots op te zijn!

Hoe richt je thuis een werkplek in?

Weergaven: 0

Er komen steeds meer ZZP’ers in Nederland. Dus steeds meer mensen hebben thuis een werkplek, maar waar werken ze dan? Ik had gedacht dat wel even te kunnen googlen, ideeën van Pinterest te kunnen halen en dat het snel gerealiseerd zou zijn, maar dat viel tegen. Avonden heb ik gezocht en dan nog niet gevonden..

 

Jarenlang was m’n eettafel ook m’n werkplek. Gelukkig was de eettafel 2,20 meter lang, dus plek zat, maar toch vond ik het zonde van de eettafel en echt lekker zat ik ook niet…

Eerst ruimde ik elke dag m’n computer wel op in de trapkast, maar uiteindelijk bleef alles staan, inclusief m’n stapeltjes papier….In huis heb ik ook wel een mogelijkheid om boven een werkplek in te richten, maar ik vind het zo heerlijk om in de woonkamer te zijn.

 

Dus ik zocht naar een bureau voor in de woonkamer en ik zocht en ik zocht….. dat viel nog echt niet mee! Natuurlijk heb je heel veel ‘oplossingen’, maar om in een kast te gaan werken, vond ik niet zo’n fijn idee. Al is het wel daarna lekker opgeruimd…

 

Een andere mogelijke oplossing was om een wandkast te maken, waarvan m’n bureau een onderdeel zou zijn. Super! Ik had bedacht dat ik dan iets voor m’n beeldscherm zou zetten, waardoor m’n bureau uit het zicht zou verdwijnen. Ten eerste vond m’n broer het een ‘zo-jaren-80’ idee (!!) en daarnaast ben ik niet zó heel handig, dus dat werd hem ook niet. Ja, natuurlijk je kan een kast op maat laten maken… tjing tjing..

 

Oké… als dan een ‘onzichtbaar’ bureau niet zou lukken, dan maar een goed zichtbaar bureau die een onderdeel zou worden van het interieur! Dus ik ging op zoek naar een ‘vintage’ of ‘industrieel’ bureau. Als je daar op googled, dan vind je ook echt wel wat, dus ik had hoop! De bureaus die ik vond waren duur (tussen de € 500 en € 800 of meer), maar als het dan super-super gaaf zou zijn, wilde ik er ook wel geld aan uitgeven…

thuiswerken, bureau, werkplek

 

Volgend probleem: de bureaus zijn allemaal niet zo heel diep. De meeste zijn 55 cm, soms 60 cm. Ik werk met een iMac van 23 inch en ik werk op 70 cm afstand. Om te kijken of 60 cm écht niet kon, heb ik m’n computer een tijdje op 60 cm gezet, maar dat was echt een not-donnetje.

 

werkplek, bureau, thuiswerken

Om een lang verhaal kort te maken: het is een Ikea bureau geworden van 110 cm x 70 cm. Perfect! Met een gewoon hout blad, dat ik misschien nog ga schilderen en met een industrieel onderstel. Helemaal blij mee! Daarna een bijpassende industriele kast bij de Kwantum gevonden waar ik heel wat spullen in kwijt kan.

 

Eindelijk m’n eigen werkplek!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

Geef een reactie