06-40168835
dana@fotovandana.nl

Interieurfotoshoot: 5 tips voor een perfecte voorbereiding!

Voor foto's om trots op te zijn!

Interieurfotoshoot: 5 tips voor een perfecte voorbereiding!

interieur, stijlvolle keuken met visgraadvloer

Weergaven: 11

Interieurfotoshoot: 5 tips voor een perfecte voorbereiding!

Ben je net verhuisd, of heb je je huis laten verbouwen en ben je nu een trotse eigenaar van een prachtig interieur? Grote kans dat de leveranciers ook trots zijn op hun geleverde werk en er graag interieurfoto’s van willen laten maken voor hun website! Denk aan de vloerenleverancier, keukenleverancier, kozijnen en/of raambekleding , interieurontwerper of aannemer.

Toestemming

Uiteraard vragen ze eerst jouw toestemming. In de meeste gevallen zal daarna de leverancier, of de fotograaf zelf, contact met je opnemen voor het maken van een afspraak voor de interieurfotoshoot.

Klik hier voor meer informatie over interieurfotografie

mooi interieur; witte zwevende trap in hal met oud schilderijTips voorbereiding

Maar hoe zorg je ervoor dat je goed bent voorbereid en dat de fotograaf mooie foto’s kan maken van je interieur? Ik deel je hierbij een vijftal tips:

  1. Opruimen en schoonmaken: voordat de fotograaf arriveert, is het belangrijk dat je interieur opgeruimd en schoon is. Verwijder eventuele rommel, persoonlijke items of overbodige spullen om ervoor te zorgen dat het niet afleidt in het beeld. Zorg dat de ruimte netjes en georganiseerd is en let op stofvrije oppervlakken, schone vloeren en opgeruimde kasten en probeer kabels zo veel mogelijk uit beeld te halen. Een schone en opgeruimde omgeving zorgt voor professionele aantrekkelijke foto’s!
  2. Bedenk van tevoren wat jij de mooiste plekken in je interieur vindt. Het kan om een mooi uitzicht gaan, een opvallende open haard of een uniek meubelstuk. Zorg ervoor dat deze goed zichtbaar zijn tijdens de fotoshoot: zet je meubels en eventuele decoratieve accessoires zo neer, dat de aandacht gevestigd wordt op jouw favoriete plek in je interieur!
  3. Voeg wat leefsfeer toe in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bos bloemen op tafel, een tijdschrift op tafel, mooi kleed op de bank. Het zorgt ervoor dat het lijkt alsof je nèt even bent weggegaan en de kijker op deze manier ‘stiekem’ bij je binnenkijkt.
  4. Zorg dat er voldoende licht binnen is, dus open zo veel mogelijk je gordijnen en vitrage, rolgordijnen (op dezelfde hoogte) omhoog. Op deze manier krijg je een open en vrij gevoel in het beeld. Uiteraard zal de fotograaf van de raambekleding dit waarschijnlijk anders willen, want die wil graag de functionaliteit en gezelligheid van de raambekleding in beeld brengen!
  5. Communiceer met de fotograaf; zorg dat je van tevoren goed geïnformeerd bent over het gebruik van de foto’s en of je zelf ook de foto’s mag ontvangen. Bespreek je ideeën, maar laat het verder ook over aan de professional. Een goede samenwerking zal ervoor zorgen dat de fotoshoot soepel (en snel!) verloopt en dat de mooiste beelden ontstaan!

Conclusie

Met een goede voorbereiding en communicatie, leg je de basis voor een succesvolle interieurfotoshoot! Hoe gaaf is het om mooie foto’s van je eigen interieur te hebben op de website van je leverancier!

interieur met op maat gemaakte kast en open haard erinMeer informatie

Ben jij een leverancier zoals hierin eerder genoemd en wil je meer informatie hoe ik zo’n fotoshoot aanpak?

Klik hier voor meer informatie

Neem dan gerust contact met mij op!

 

Aanvullende blogs

Ik heb ook een blog met tips om je huis fotoklaar te maken voor de fotograaf van de makelaar: Tips om je huis fotoklaar te maken, of wil je weten wat de toegevoegde waarde is van een fotograaf als je je interieurproject hebt opgeleverd, lees dan het blog “4 voordelen om je interieurproject te laten fotograferen door een fotograaf