06-40168835
dana@fotovandana.nl

Blog: 8 kledingtips voor je fotoshoot

Voor foto's om trots op te zijn!

Weergaven: 0

8 kledingtips voor je fotoshoot

ondernemende vrouw met groene jurk bij bloemetjesbehangEen ondernemersfotoshoot is goed voor je zichtbaarheid op je website en je social media. Met deze persoonlijke foto’s krijgt je bedrijf meer gezicht en dat spreekt de mensen die jouw bedrijf online bezoeken veel meer aan. Na de fotoshoot heb je je eigen beeldbank, die je voor van alles kan inzetten. Maar ja en nu? Je hebt de fotoshoot geboekt, je gaat ervoor! Maar wat trek je aan?

 

Bedenk je van tevoren wat je wilt uitstralen en onthoud ook dat het belangrijk is dat de mensen je herkennen. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar het heeft echt geen zin om dik in de make-up te gaan als je normaal een naturel-look hebt! En trek ook geen strak pak aan, terwijl je altijd in je spijkerbroek met een leuk jasje naar je klanten toe gaat.

 

Maar wat doe je wèl?

  1. Trek aan wat bij je past, waar je je prettig in voelt en zoals je ook naar je klant gaat
  2. Zorg dat de kleding niet te veel aandacht neemt, de aandacht moet immers naar jou gaan. Dus niet te druk, geen opvallende teksten en printen, geen kleine ruitjes of streepjes (die bewegen zo in beeld). Maar…. ben je een kleurrijk persoon en draag je altijd kleurige kleding? Dan tijdens de fotoshoot natuurlijk ook!
  3. Zorg dat je kleding de juiste maat heeft. Zorg dat je colbertje goed op maat is, dat je blouse niet te krap is. Kleding in de juiste maat, staat veel mooier en dat straal je dan ook uit op de foto.
  4. Neem gerust meerdere kledingsetjes mee. Dit kan door nog een ander jasje of blouse mee te nemen die je dan kan combineren met wat je al aan hebt, of even iets heel anders aan te trekken. Zo krijg je gevarieerde foto’s en kan je achteraf ook goed kiezen wat je mooi vindt.
  5. Trek niet te veel zwart aan. Liever iets lichter, bijvoorbeeld donkerblauw of grijs. Zwart kan namelijk in de foto ‘dichtlopen’, dat betekent dat er dan geen doortekening in zit en dat het snel één zwarte vlek wordt.
  6. Houd het bij je hals iets open, dat geeft wat ‘lucht’ in de foto.
  7. Voor de dames: make-up op standje ‘feestje’. Dus iets meer dan anders, een beetje foundation of poeder doet wonderen tegen het glimmen op de foto, maar doe het niet teveel… en denk aan de lippen. Het mooiste is een kleurtje op je lippen, maar wil je dat niet, doe dan lipgloss of gewoon lippenbalsem op. Droge lippen maken je namelijk erg bleek.
  8. Denk aan verzorgde handen en nagels. Tijdens de ondernemersfotoshoot maak ik ook detailfoto’s terwijl jij aan het tikken bent op het toetsenbord van je laptop. Dus zorg dan je nagels schoon en verzorgd zijn en je handen niet droog.

 

 

ondernemende vrouw in kleurige jurk loopt naar fiets toeBen je er klaar voor en wil je deze kledingtips in praktijk brengen? Meld je dan aan! Maar wil je nog meer tips over hoe je goed en ontspannen op de foto staat, lees dan dit blog over HOE je ervoor zorgt dat je goed op de foto staat!

 

Getagd
,
,
,