06-40168835
dana@fotovandana.nl

Tips voorbereiding medewerkers profielfotoshoot

Voor foto's om trots op te zijn!

Tips voorbereiding medewerkers profielfotoshoot

profielfoto's medewerkers gemeente

Weergaven: 5

Tips voorbereiding medewerkers profielfotoshoot

Een profielfotoshoot regelen een gedoe? Welnee! Ik geef je in dit blog tips om het soepel te laten verlopen!

Waarom profielfoto’s?

Het belang van profielfoto’s is bekend: mensen doen zaken met mensen en het geeft een professionele en menselijke uitstraling als op je website bij “over het team” eenduidige, mooie en leuke foto’s van jouw team staan. Deze foto’s gebruik je niet alleen voor op de website, maar kan je ook gebruiken bij de ondertekening van email, in het interne ‘smoelenboek’, als profielfoto op de telefoon/whatsapp en uiteraard ook als profielfoto op LinkedIn.

Ga hier direct naar meer informatie over profielfoto’s voor je team

Tips om een profielfotoshoot stap-voor-stap voor te bereiden:

  1. Doel bepalen

profielfoto man casual stijlBepaal wat het doel is van de profielfotoshoot. Wil je een professionele uitstraling op je website bij “over het team”, of wil je gewoon een leuke profielfoto voor het ‘smoelenboek’ op het intranet? Of heb je foto’s nodig voor het nieuwe magazine van personeelszaken? Dit helpt om vervolgens de stijl van de fotoshoot te bepalen. Lees mijn blog over 3 soorten profielfoto’s voor de verschillende mogelijkheden.

  1. Tellen

Breng in kaart om hoeveel personen het gaat; op welke dagen zijn de meeste personen op kantoor, of is het makkelijkste om eventueel extra op kantoor te komen?

  1. Fotograaf

Neem contact op met een professionele fotograaf waarvan de portfolio aansluit met je wensen. Vraag een offerte aan en overleg met de fotograaf hoeveel personen er per dagdeel, of per dag gefotografeerd kunnen worden. Daarna kan je de benodigd aantal dagen gaan inplannen. Als je meerdere dagdelen nodig hebt, kies dan 2 verschillende: bijvoorbeeld een dinsdagochtend en een donderdagmiddag.

  1. Informatie medewerkers

Informeer de medewerkers op tijd, bijvoorbeeld een paar weken van tevoren. Soms willen ze nog even naar de kapper etc.  Geef ze de informatie van de reden van de fotoshoot, geef ze kledingtips (soms heeft de fotograaf dit) en laat ze weten wat de achtergrond (kleur of locatie) van de foto wordt, zodat ze goed voorbereid zijn. Dit zorgt ervoor dat ze meer ontspannen op de fotoshoot zijn.

  1. Planning maken

Overleg eerst met de medewerkers wanneer ze op de foto gaan. Maak vervolgens een planning voor de fotograaf waarop staat wanneer welke persoon op de foto gaat.

  1. Laatste voorbereiding op de dag zelf

Op de dag zelf: zorg dat de ruimte waar de fotograaf werkt, ruim en opgeruimd is.  Bekijk wat testfoto’s en check of het aan je verwachting voldoet. Misschien handig om voor de medewerkers een spiegel klaar te zetten met eventueel nog wat basis make-up, gel, tissues etc.

  1. Gebruik het eindresultaat

Na de fotoshoot: verspreid de resultaten van de fotoshoot op de bedrijfswebsite, social media en aan de medewerkers zelf, zodat ze de foto zelf ook als LinkedIn profielfoto kunnen gebruiken en bijvoorbeeld ook hun nieuwe profielfoto op Whatsapp kunnen inzetten.  Bedank je team voor hun medewerking en betrek ze bij het delen van de foto’s op de social media.

Door deze stappen te volgen, kan je bedrijf een succesvolle profielfotoshoot voorbereiden die niet alleen de professionele uitstraling van je bedrijf versterkt, maar ook het teamgevoel bevordert!

Herhaling

Het beste is om dit met enige regelmaat te organiseren, zoals ik in dit blog over de voordelen van regelmatige profielfotoshoots uitleg. Het voordeel in de voorbereiding voor de herhaal-profielfotoshoot is dat er dan ook enige ‘routine’ is; de eerste stap waarin je het doel en de stijl bepaald, kan je al overslaan, de fotograaf ken je al en je bedrijfswebsite blijft up-to-date!

Lees hier de voordelen van regelmatige profielfotoshoots

Contact

Wil je eens sparren met mij wat de mogelijkheden zijn voor jullie bedrijf? Neem dan gerust contact met mij op! Per mail: dana@fotovandana.nl of bel me op 06-40168835

 

P.S. Als je meer wilt lezen over gerelateerde onderwerpen, klik dan op onderstaande buttons:

Klik hier voor meer informatie over profielfoto’s voor je team

Blog: 3 soorten profielfoto’s Blog: bedrijfsfotografie