06-40168835
dana@fotovandana.nl

4 tips voor een goede LinkedIn profielfoto

Voor foto's om trots op te zijn!

4 tips voor een goede LinkedIn profielfoto

profielfoto LinkedIn Yvette Seen

Weergaven: 4

LinkedIn is een social media om zakelijk te netwerken. Je kan op twee manieren connecten op Linkedin: warm of koud. Warm is als je elkaar op een netwerkevenement hebt ontmoet (online of offline) en dat je daarna nog even online connectie maakt op LinkedIn.

 

Dan kan je natuurlijk op LinkedIn niet een profielfoto hebben staan van 10 jaar geleden… of een profielfoto die is uitgeknipt terwijl je met je vriend of vriendin staat te feesten met een glas in je handen. Dat doet afbreuk op de eerste indruk die je op het netwerkevenement hebt gemaakt! Zonde! Zorg dus voor een foto op LinkedIn.

 

Je kan ook ‘koud’ netwerken op LinkedIn, dan zoek je op LinkedIn de mensen op met wie je in contact wilt komen en stuur je ze een connectieverzoek (met een persoonlijk berichtje natuurlijk) zonder dat je ze ooit eerder hebt gezien of gesproken. Het eerste wat ze dan zien is je Linkedin profielfoto. En wat gebeurt er dan? Ze krijgen een eerste indruk van jou! Zoals je weet, kan je die eerste indruk maar één keer maken, dus zorg dat deze goed is! Die start met een goede, recente professionele profielfoto.

 

profielfoto witte achtergrond zakelijk vriendelijk

Hierbij geef ik je 4 LinkedIn profielfoto tips:

  1. Zorg dat de foto goed belicht is
  2. Zorg voor een rustige achtergrond, zodat de aandacht naar jou gaat en niet naar de achtergrond
  3. Je moet herkenbaar op de foto staan (niet ten voeten uit, dan is je gezicht te klein)
  4. Neem een open houding aan op de foto: dus niet met je armen over elkaar en streng kijken, want dat nodigt niet uit om contact mee op te nemen

 

Linkedin foto laten maken

Je kan zelf een LinkedIn foto maken, of je kan een goede profielfoto laten maken door een ervaren fotograaf. Als je naar een fotograaf gaat, kijk dan goed of de stijl van eerder werk je aan staat, overleg goed wat voor achtergrond er wordt gebruikt, informeer naar de kosten en vraag hoeveel foto’s je ontvangt en of deze geschikt kan worden gemaakt om eenvoudig te kunnen uploaden op LinkedIn. Als het bestand namelijk te groot is, lukt het niet om te uploaden. Het ideale LinkedIn fotoformaat is 1200 x 1200 pixels.

 

profielfoto stoere man met witte achtergrond en baardjeAls je eenmaal een goede professionele profielfoto hebt, kan je deze ook gebruiken voor:

  • op je cv bij je sollicitatiebrief,
  • als profielfoto op je whatsapp,
  • bij de contactgegevens van je website en op andere social media kanalen.

Op deze manier ben je herkenbaar en kom je professioneel over!

LinkedIn fotoshoot

Wil je door mij een foto voor LinkedIn laten maken of wil je een LinkedIn fotoshoot voor al je medewerkers ? Dat kan, kijk op de volgende link en maak een afspraak:

Aanmelden LinkedIn profielfotoshoot
Meer Info LinkedIn fotoshoot medewerkers