06-40168835
dana@fotovandana.nl

5 tips hoe je ervoor zorgt dat JIJ goed op de foto staat

Voor foto's om trots op te zijn!

5 tips hoe je ervoor zorgt dat JIJ goed op de foto staat

Loopfoto vrouw met blauw shirt in park met watertje links

5 tips hoe je ervoor zorgt dat JIJ goed op de foto staat

De meest gehoorde zin van een fotograaf is: ‘Ik sta nooit goed op de foto hoor’. Ik vertel dan altijd maar meteen dat ik daar niets van geloof en dat ik ze dat ga bewijzen. Maar ik snap het gevoel zeker wel, ik sta ook 100x liever áchter de camera dan ervoor, maar als je ervoor staat en je bent warm gedraaid (je voelt je op je gemak en ik heb je al wat foto’s laten zien die jou geruststellen dat je het goed doet) … dan is het eigenlijk wel heel erg leuk! Dàt is wat ik heel vaak als feedback hoor na de fotoshoot.

 

Maar goed, ik hoor je wel denken “Lekker makkelijk gezegd van je, maar hoe kan je ervoor zorgen dat je er goed op staat?”. De fotoshoot is geboekt, de uiterlijke dingen zijn geregeld; kleding en make-up tips heb je opgevolgd, maar nu nog het innerlijke gedeelte.. want hoe zorg je er nou voor dat JIJ goed op de foto staat?

Tipsprofielfoto stoere vrouw met zwarte achtergrond

  1. Zorg dat je relax en uitgerust bent, denk niet wat je allemaal nog moet doen, maar geniet van je moment voor de camera. Zie het als cadeautje voor jezelf, even een momentje me-time. De telefoon uit, het gaat tijdens de fotosessie echt alleen even om jou. Ik zorg ervoor dat je je op je gemak voelt en dan straal je vanzelf en daar krijg je hele mooie foto’s van!
  2. Zorg dat je kleding en make-up de dag ervoor al klaar hebt liggen. Dit voorkomt dat je op het laatste moment erachter komt dat het in de was ligt, of dat je het nog moet strijken. Op deze manier heb je alles onder controle en heb je geen stress.
  3. Oefenen!! Neem even de tijd voor de spiegel, kijk hoe je mooi en ontspannen kijkt, wat een mooie stand is voor je gezicht.
  4. Zorg dat je met een rechte rug staat (schouders naar achteren, borst vooruit) en doe je eerst je hoofd iets naar voren en dan je kin iets naar beneden.
  5. Ben je bang voor je onderkin? Buig dan iets naar voren en doe je tong tegen je gehemelte. Voìla!

 

Maar de belangrijkste tip is natuurlijk: Heb vertrouwen in de fotograaf, die zorgt ervoor dat je ontspant en die ziet hoe je op de foto staat en die weet wat mooie houdingen zijn om zo het mooiste uit je op de foto te laten zien!

 

Buitenportret vrouw met halflang zwart haar, een bril op en fel blauw shirt staat op een boomstam

I.D. Binnenhuisarchitectuur

Met deze tips wordt jouw zakelijke fotoshoot een knaller! En heb je nog steeds je twijfels of je het wel leuk vindt? Focus je op het resultaat! Na de fotoshoot heb je foto’s van en over jezelf die je met trots op je website kan zetten én kan gebruiken voor je social media!

Verschillende fotoshoots

Ik heb verschillende soorten fotoshoots. Zowel voor Je kan ook eerst eens komen voor een kleine fotoshoot; een profielfotoshoot van ongeveer 15 minuten. Ik heb regelmatig van die dagen ingepland, die kan je hier bekijken. Daarnaast heb ik een ondernemersfotoshoot van 1,5 tot 2 uur en als klapper heb ik een beeldbankfotoshoot van 3 tot 4 uur.

 

Ga je ervoor??? Dinsdag 15 februari 2022 heb ik een profielfotoshoot voor een aantrekkelijke prijs! Meld je nog snel aan!

Hier wil ik meer van weten !

Meer info ondernemersfotoshoot

Wat voor foto’s heb ik nodig?