06-40168835
dana@fotovandana.nl

Waarom vastgoedfotografie ook voor jouw bedrijf belangrijk is

Voor foto's om trots op te zijn!

Waarom vastgoedfotografie ook voor jouw bedrijf belangrijk is

Pand Remmert Dekker Wormer 125 jaar

Weergaven: 2

Waarom vastgoedfotografie ook voor jouw bedrijf belangrijk is

Rijd jij ook altijd blind via Google Maps naar een afspraak toe? Ik in ieder geval wel! Alleen bekijk ik van tevoren wel altijd hoe het bedrijfspand eruitziet, want dat rijdt wat lekkerder aan.

Wat is vastgoedfotografie?

Vastgoedfotografie is de fotografie van het interieur en exterieur van huizen en (kantoor)panden. De foto’s worden gebruikt om het betreffende huis of pand te verhuren, te verkopen, of om te laten zien in bijvoorbeeld flyers of de website. In deze blog ga ik het hebben over de exterieurfoto’s van bedrijfspanden, de buitenkant dus. Het kan zijn dat vastgoedfotografie een onderdeel is van de bedrijfsfotografie, het bedrijfspand hoort tenslotte bij bedrijfsfotografie, maar het is ook vastgoed. Het hangt er dus een beetje vanaf welk pakket je boekt of er foto’s van je pand gemaakt worden.

kantoorpand met blauwe luchtWaar vind je vastgoedfoto’s?

Als ik naar een klant ga en van tevoren het pand wil zien, vind ik altijd wel een foto van het pand:

 • Op de website van het bedrijf, meestal op de contactpagina
 • Via Google afbeeldingen
 • Via de streetview functie van Google Maps

Op Google Maps komt je bedrijfspand tevoorschijn zoals deze ooit door een streetview auto van Google is vastgelegd. Met een beetje pech was het die dag regenachtig, stonden er heel veel auto’s voor het pand, of is de foto gemaakt toen de vorige eigenaar er nog in zat met zijn bedrijfsnaam erop… Daar heb je helaas geen invloed op

Pand met bosjes Remmert Dekker Wormer 125 jaar

Ik wil professionele foto’s van m’n bedrijfspand!

Bedrijfspand als visitekaartje

Waar je wel invloed op hebt, is hoe de foto van je pand eruit ziet op je eigen website en hoe deze naar voren komt op Google afbeeldingen. Een bedrijfspand is ook een soort visitekaartje van het bedrijf. Als jij een oud en versleten bedrijfspand hebt, waar het nodige onderhoud aan moet gebeuren, zal dat geen goede indruk geven op je klant. Wanneer je een bedrijfspand hebt dat goed onderhouden is, er netjes uitziet en waar je graag je klanten ontvangt; dan mag je daar best trots op zijn! Zorg daarom dat je een goede foto van je bedrijfspand hebt.

4 Tips om jouw bedrijfspand goed op de foto te zetten

Hoe maak je nou een goede foto van je pand? Ik geef je 4 vastgoedfotografie tips om zelf aan de slag te gaan:

 1. Zorg er in ieder geval voor dat het opgeruimd en schoon is, dan bedoel ik het pand zelf, maar ook voor en naast het pand. Denk aan vuilnisbakken die in het zicht staan, slordig geparkeerde fietsen of veel onkruid.
 2. Kies een dag uit met mooi weer; mijn favoriete dag is als er een blauwe lucht is met van die mooie witte wolken, die zorgen voor sfeer in je foto.
 3. Zorg je ervoor dat je pand op de foto rechtop staat en niet achterover helt door het gebruik van een groothoeklens. Dit kan je voorkomen door niet te dicht bij het pand te staan met een sterke groothoek (bijv. 14 mm). Neem afstand, zoom liever iets in en kijk naar de lijnen van de gevel. Zorg dat de verticale lijnen van je gevel recht in beeld staan. Maak eventueel gebruik van de rasterfunctie van je camera om alle lijnen recht te houden.
 4. Zoek de mooiste hoek van het pand. Je kunt recht voor je bedrijfspand gaan staan, maar je kunt ook eens kijken of je gebruik kan maken van mooie bomen die in de straat staan. Ontwijk zoveel mogelijk dingen als een lelijke lantaarnpaal in je beeld, of zorg er in ieder geval voor dat deze niet de aandacht trekt in de foto.

bed and breakfast vastgoed foto met landerij en mooie lach
Waarom vastgoedfotografie door Foto van Dana?

Naast het fotograferen van ondernemers en het fotograferen voor bedrijven, ben ik ook vastgoedfotograaf. Mijn klanten zijn architecten, aannemers, makelaars en verhuuraccommodaties zoals hotels, bed &breakfasts en vergaderlocaties, maar ook bedrijven met een bedrijfs- of kantoorpand die hun pand goed op de foto willen hebben voor diverse doeleinden. De belangrijkste eigenschappen die ik heb om kwaliteitsfoto’s van jouw bedrijfspand te maken; ik kijk goed naar het geheel, heb veel ervaring, beschik over de juiste fotoapparatuur en weet precies hoe ik die moet inzetten. En, als het nodig is, kan ik heel goed photoshoppen om bijvoorbeeld een laadpaal of vogelpoep mooi weg te werken.

Wil jij een goede, rechte en sfeervolle foto van je bedrijfspand? Kijk dan voor meer informatie:

Meer informatie over vastgoedfotografie

en neem via onderstaand contactformulier contact met mij op voor het maken van een afspraak.

  Uw naam

  Uw bedrijfsnaam

  Uw e-mail

  Uw telefoonnummer

  Ik heb je gevonden via

  Onderwerp

  Uw bericht