06-40168835
dana@fotovandana.nl

3 belangrijke ingrediënten voor goede vastgoedfotografie

Voor foto's om trots op te zijn!

3 belangrijke ingrediënten voor goede vastgoedfotografie

3 belangrijke ingrediënten voor goede vastgoedfotografie

 

Je hebt een prachtig vastgoedproject opgeleverd en je wilt er goede, professionele foto’s van laten maken.

 

Met deze foto’s wil je namelijk de blits maken op je social media en je website. Met foto’s van je project op bijvoorbeeld LinkedIn, zal je veel reacties krijgen en dus meer zichtbaarheid creëren voor je bedrijf. Je wil natuurlijk je potentiele opdrachtgever laten zien wat je allemaal in huis hebt en dat je meer van dat soort projecten wilt maken! Goede zet!

Maar hoe zorg je ervoor dat je goede foto’s van je project krijgt?

Goede fotograaf

Uiteraard zoek je eerst een goede fotograaf, iemand met wie je prettig kan communiceren. Want de fotograaf kan goede foto’s maken, maar het is wel de bedoeling dat de visie van jullie bedrijf goed naar voren komt in de foto’s. Daarbij is het minstens van belang dat de fotograaf weet waarvoor de foto’s gebruikt gaan worden. Ga je de foto’s gebruiken in een magazine, dan wil je wat afwisseling in staande en liggende foto’s, van overzicht en detailfoto’s. . Ga je de foto’s alleen voor op de website gebruiken, dan zijn liggende foto’s het beste, aanzien je dan de foto vol in beeld kan zien. Overleg dus goed met de fotograaf wat de verwachting is

 

Goed weer

De beste tijd om foto’s van je project te laten maken, is in het voorjaar. Als de blaadjes weer aan de bomen groeien en het weer beter wordt. Dit zorgt ervoor dat je project goed uit de verf komt! Uiteraard kunnen luchten makkelijk gephotoshopt worden, maar op een druilerige dag met natte straten en een stralende lucht??? Dat kan natuurlijk echt niet.

Project fotoklaar

Het is niet handig om een nieuwe woonwijk te laten fotograferen op de dag van de oplevering… Op dat moment gaan de verhuiswagens heen en weer in de straten en daarbij zijn de tuinen ook nog niet beplant. Beter is om een jaartje te wachten, dan is iedereen gesetteld, de bomen beginnen te groeien en dat ziet het er een stuk ‘gezelliger’ uit. Als je een gebouw wilt laten fotograferen dat op een industrieterrein staat, geldt het natuurlijk niet. Maar dan ook is het belangrijk dat de straat er netjes uit ziet en niet nog in aanbouw.

 

Rechte lijnen

De fotograaf zorgt ervoor dat je professionele foto’s krijgt. Dat wil zeggen: rechte lijnen, goede uitsnede en geen afleidende, lelijke onderwerpen zoals een grote vrachtwagen, lelijke containers etc op de foto. Rechte lijnen zorgt voor rust in de foto en een professionele uitstraling en dat geeft vertrouwen voor potentiele klanten.

Zorg dus voor een goede fotograaf en dat het project fotoklaar is, laat het op een mooie dag fotograferen, dan krijg je ongetwijfeld foto’s waar je trots op kan zijn en die je kan showen op je website of social media, maar ook voor je brochures of in een magazine.

 

Wanneer laat jij je project fotograferen? Ik kom graag vrijblijvend in contact met je om te kijken of we een ‘klik’ hebben! Je kan me ook meteen mailen via dana@fotovandana.nl, of bellen naar 06-40168835.

Ik heb nog een blog geschreven over welke momenten geschikt zijn om een projectfoto’s te laten maken. Dat blog lees je hier.

 

Kijk voor meer informatie over vastgoedfotografie op m’n website:

Meer informatie over vastgoedfotografie