06-40168835
dana@fotovandana.nl

3 redenen om je project te laten fotograferen

Voor foto's om trots op te zijn!

3 redenen om je project te laten fotograferen

dak zonnepanelen uitzicht Zaandam

3 redenen om je project te laten fotograferen

 

Appartementen Regioplein Schagen met groene parkeervlakken ervoor.

Ursem Modulaire Bouw

Yes, het project is klaar!

Wanneer je als architect, bouwbedrijf of interieurontwerper een project hebt afgerond, ben je gauw geneigd om ‘hop’ naar de volgende te gaan. Maar sta even stil bij het afronden van zo’n project! Hoe gaaf is het dat je dat van begin tot eind hebt gemaakt? En de mensen die daaraan hebben gewerkt, wat een geweldig teamwork! Of was het allemaal niet zo roosgeurig? Zijn er leermomenten geweest, die je bij een volgend project anders gaat aanpakken?? Super belangrijk om hier even bij stil te staan, want daardoor kan je verbeteren in een volgend project. En nu je er toch bij stilstaat: is het niet een goed idee om eens goede foto’s van het project te laten maken?

 

Waarom zou je foto’s van je project willen?

Van tevoren had je een visie, is het ook werkelijkheid geworden? Projectfoto’s kan je gebruiken om jouw visie te laten zien. Vind je bijvoorbeeld naast kwaliteit, belangrijk dat er ruimte en groen in de omgeving is? Dat is dan een belangrijk aspect dat in de foto’s terug te zien moet zijn. Met deze foto’s kan je laten zien wat jouw visie is, wat je hebt gemaakt en daarmee trek je nieuwe opdrachtgevers aan die zich kunnen vinden in jouw visie!

 

Modulaire woningcomplex Regioplein Schagen met groene parkeervlakken en tuintje ervoor.

Ursem Modulaire Bouw

 

Dus waarom zou je foto’s willen?

  1. Om de juiste klanten aan te trekken en nieuwe opdrachten binnen te halen.
  2. Als archiefbeeld gebruiken: wat voor materialen hebben we ingezet, welke kleurstellingen, of bepaalde technieken kan je vast laten leggen. Handig ook voor je werkvoorbereiders!
  3. Voor de mensen met wie je het project hebt gemaakt; als je gave foto’s hebt, zullen zij zich ook trots voelen en met veel plezier aan een volgend project gaan werken. Een soort besef-moment “hebben we toch maar mooi gemaakt met z’n allen!”.

 

Gang en inkijkje in appartement modulaire arbeidsmigranten huisvesting Zaanstad

Waar kan je de foto’s van je projecten voor gebruiken?

Zoals ik hiervoor al aangaf, kan je met je foto’s nieuwe opdrachtgevers aantrekken, maar ook het teamgevoel van het bedrijf versterken.

De foto’s kan je inzetten voor:

  1. Website en social media. Laat de hele wereld maar zien wat jullie kunnen en hebben gemaakt!
  2. Een brochure, deze brochure kan je digitaal op je website zetten en versturen naar je bestaande of potentiële klanten. Zo’n brochure met goede foto’s geven een professionele uitstraling van jouw bedrijf en dat geeft een vertrouwd gevoel.
  3. Nieuwsbrief naar je personeel toe, dan kunnen ze ook aan het thuisfront laten zien waar ze de afgelopen periode druk mee bezig zijn geweest. Zo bevorder je het teamgevoel van het bedrijf.
  4. Voor presentaties die je laat zien als je met een potentiële opdrachtgever in gesprek bent over een nieuw werk.

 

Kortom: goede foto’s van je projecten, kan je voor heel veel doeleinden inzetten en brengen je verder naar nieuwe opdrachten! Wil je weten wanneer je je projecten het beste kan laten fotograferen? Klik dan hier voor het blog waarin ik je dat vertel!

 

Wil je eens vrijblijvend kennismaken en eens horen wat ik voor je bedrijf kan betekenen met mijn fotografie? Neem dan gerust contact met mij op! Mailen kan naar dana@fotovandana.nl, of bellen naar 06-40168835.

 

Kijk voor meer informatie over vastgoedfotografie op m’n website:

Meer informatie over vastgoedfotografie