06-40168835
dana@fotovandana.nl

Waarom professionele foto’s laten maken van je vastgoedproject

Voor foto's om trots op te zijn!

Waarom professionele foto’s laten maken van je vastgoedproject

ensuite deuren naar prachtige hal met houten voer, glas-in-lood in Amsterdams huis en gele wanden

Weergaven: 0

Waarom professionele foto’s laten maken van je vastgoedproject?

woonkamer met mooie parketvloer en gele bankEerste indruk

We zijn ons er allemaal van bewust dat de eerste indruk van groot belang is. Dit geldt niet alleen voor je profielfoto, maar ook voor de afbeeldingen van je vastgoedproject op je website. Met vastgoedproject bedoel ik zowel de buitenkant als de binnenkant van een pand. Hieronder vallen niet alleen het pand zelf, maar ook de inrichting, waaronder vloeren, trappen, kozijnen, meubels, keukens, badkamers, enzovoort.

Kosten

Veel mensen denken in eerste instantie: “Dat kan ik zelf wel even doen,” omdat het laten fotograferen kosten met zich meebrengt. Maar krijg je dan de foto’s die je wilt laten zien? Beelden die jouw werk goed vertegenwoordigen? Leveren deze foto’s je ook iets op, zoals nieuwe klanten, publiciteit en een professionele uitstraling?

Voordelen van zelf doen

Als je ervoor kiest om het zelf te doen en het goed wilt doen, brengt dat natuurlijk ook kosten met zich mee. Denk aan de tijd die je eraan besteedt, tijd die je ook had kunnen gebruiken om aan een project te werken dat geld oplevert. Misschien moet je een fotocursus volgen, een goede camera, lens en statief aanschaffen, software en een cursus voor het nabewerken van de foto’s. Dit alles kost zowel tijd als geld.

Wat levert het je op?

Je kunt je beter afvragen wat het je zal OPLEVEREN om je project te laten fotograferen. Foto’s die je met trots kan inzetten op je website bij de gerealiseerde projecten, voor je social media, voor publicaties in vakbladen. Je zult ontdekken dat een professionele fotoshoot veel meer voor je kan betekenen!

Enkele tips als je toch besluit het zelf te doen:

  1. Zorg dat je foto scherp is.
  2. Zorg dat de lijnen in je foto recht zijn.
  3. Zorg dat de foto goed belicht is.
  4. Zorg dat je zowel overzichts- als detailfoto’s hebt.

ErvaringOpen aanbouw in de tuin met zitje

Al enige jaren fotografeer ik vastgoedprojecten voor aannemers, architecten, binnenhuisarchitecten, een landelijke kozijnspecialist en voor een specialist in houten vloeren. Afhankelijk van wat de opdrachtgever wilt, maak ik zelf de afspraken bij de klant, zodat het de opdrachtgever zo min mogelijk tijd kost.

 

 

Wil je eens sparren met mij wat de mogelijkheden zijn voor jullie bedrijf? Neem dan gerust contact met mij op! Per mail: dana@fotovandana.nl of bel me op 06-40168835

Klik hier voor meer informatie over vastgoedfotografie

Aanvullende blogs

Ik heb ook een blog met tips om je huis fotoklaar te maken voor de fotograaf van de makelaar: Tips om je huis fotoklaar te maken, of wil je weten hoe je je interieurfotoshoot het beste kan voorbereiden, lees dan het blog “5 tips voor een perfecte voorbereiding!